På tide å gjøre noe nytt

Forrige Fredag var en utrolig bra dag! Ikke bare lyste sola opp OSLove, men gode nyheter meldte også sin annkomst!. Jeg har nå holdt på med det samme i mange år og som de fleste flest, føles det ut som det blir en vanlig rutine, der det skjer det samme hver dag. Jeg er litt sulten på noe nytt og det har jeg vel egentlig vært en stund. Jeg har lengtet litt etter å gå et steg videre, for å lære noe nytt, og for å videreutvikle meg.

Jeg er litt rastløs, så det at jeg fikk denne muligheten kom som en skikkelig glad-nyhet! Tiden er kommet for å endelig gjøre noe annet enn det vanlige jeg har drevet med. Jeg har nå fått sjansen til å utvikle meg mer, gjøre andre ting og utforske andre områder innenfor yrket jeg jobber i. Misforstå meg rett, for jeg er glad jeg gikk den veien jeg gikk og jeg er evig takknemlig for alt jeg har lært, men når det kommer stadig noe nytt.

Min utdanning

Det var en periode jeg ønsket å bli frisør, og det ønsket jeg så mye at jeg valgte å gå Design & håndverk Vg1. I løpet av det året fant jeg vel egentlig ut at lysten for å bli frisør ble mindre og mindre. Når det året var ferdig, kryssbyttet jeg linje fra Design & håndverk til IKT-Servicefag, og det angret jeg ikke på i det hele tatt. Verden blir jo bare mer og mer elektronisk og det skjer alltid noe nytt når det kommer til elektronikk.

Etter jeg hadde fulført videregående valgte jeg å jobbe videre innenfor IKT / tele. I etterkant har jeg lært utrolig mye, både når det kommer til nettverk, kabling, skjøte fiber og slike ting som det. Jeg har fått gjort litt forskjellige ting etter videregående, og nå føler (og håper) jeg at jeg etterhvert kan se meg ferdig med å krabbe opp og ned på stiger og jobbe på trange steder. Det er i alle fall det jeg håper blir utfallet av denne nye stillingen. Jeg ser ikke for meg at jeg skal jobbe med det jeg gjør nå, i ti år til – da håper jeg at jeg har fått en kontor jobb.

Montør

Helt siden 2014 har jeg jobbet som montør på service avdelingen og kjørt rundt om kring i Oslo (og litt i Akershus) og jobbet hos driverse kunder. Jeg har jobbet ute & inne på fine sommerdager, ute & inne på kalde vinterdager og jeg har jobbet ute & inne på regnværsdager. Jeg har jobbet alene og sammen med andre. Jeg har jobbet på skoler, sykehus, eldresenter, store og små bedrifter og noen andre bedrifter jeg da velger å ikke innrømme. Det litt mer kjipe er når du skal jobbe på små steder som for eksempel et loft med masse glava og lavt tak – så du må krabbe bortover og kommer ut med svart snør (ja, det har faktisk skedd). Ikke det at arbeidsbuksa er så lett heller, for det er verktøy man må ha med seg – så når den først tas av etter jobb, kommer godfølelsen og det føles ut som om jeg skal lette! Haha. Men jeg er glad for alle mulighetene jeg har fått og fremdeles har. Jeg er glad for at jeg har fått oppleve alle disse stedene, jobbet slik jeg har gjort og med det jeg har gjort.

Den nye muligheten

På Fredag fikk jeg en telefon fra kontoret, der de sa at de gjerne ville at jeg skulle ta den stillingen, som er en 20% stilling og selvfølgelig sa jeg ja!. Jeg kommer derfor til å jobbe på kontor (mitt eget kontor!) i 2 dager og jobbe ute hos kunder de resterende 3 dagene i uka. På sikt håper jeg at det er mer ting jeg kan bidra med inne på kontoret, slik at jeg om 5 til 10 år jobber fra et kontor i en 100% stilling. Det ser jeg på som målet i alle fall. Så får jeg bare krysse fingrene og håpe på det beste.

Nå har jeg to stillinger, der den ene er Montør og den andre nye stillingen er DAK-Tegner / FDV Koordinator. Jeg er så spent, og jeg gleder meg til å komme igang. Han som har denne stillingen nå, slutter i slutter av April, så jeg skal være hos opplæring hos han de to dagene helt frem til Mai. Da har jeg den tittelen alene og må stå på egne ben. Jeg er klar for å gjøre alt og for å faktisk klare denne stillingen, om jeg så må lese og lære på kveldstid i tillegg – Jeg. Er. Klar!.

Første dag på kontoret

I dag hadde jeg min første dag på kontoret, der jeg jobbet sammen med Torgeir. Jeg er under opplæring hos han to dager i uka i hele April, også blir det å stå på egne ben ifra Mai. Jeg gleder meg! Tiden har bare flydd forbi i dag og jeg skjønner ikke hvor den ble av. Første gangen jeg så på klokka var den 8, andre gangen jeg så på den var den 12 og tredje gangen jeg så på den var den halv 3 og plutselig var det tid for meg å dra hjem. Hvor ble tiden av?!.

Sånt liker jeg, når tiden bare flyr forbi og man har kost seg på jobb og ikke tenkt på tid i det hele tatt. Jeg er også en liten assistent på kontoret nå i starten også, der jeg hjelper de som trenger hjelp på kontoret. I dag hjalp jeg HR direktøren med å gjøre klar noen permer til et kurs som skal ta plass på kontoret vårt i morgen – så godt å føle at man gjør hverdagen til andre litt lettere. #Herlig!

Ha en fin kveld videre folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *