26 år er gått

I går hadde jeg bursdag – Hurra! Jeg har bikket over 25 år og er nå ett år rikere når det kommer til erfaring! 26 år er mange år og jeg er glad jeg har fått muligheten til å utforske livet i 26 år og håper på å få utforsket den mer. Jeg er så heldig som har så flotte mennesker rundt meg, og jeg vil takke alle som gratulerte meg med dagen – det varmer hjertet mitt.

Ut for å spise middag

På kvelden, den dagen jeg fylte 26 år (onsdag), dro Daniel og jeg ut for å spise middag og kose oss. Valget endte på Vaag hals resutranten som ligger på Bjørvika i Oslo. Ingen av oss hadde vært der, men begge fikk lyst til å spise der og utforske menyen etter å ha sett på Farmen. Vi hadde heller ikke sett så veldig på menyen før vi dro dit heller, så det skulle bli spennende!.

Jeg er kjent for å være en kresen person (hvis jeg kan si det selv?), så jeg kan være veldig skeptisk til å prøve noe nytt. Beklager for det jeg skal si nå, og jeg håper jeg ikke blir hatet av mat folket for å si det, men når ting høres ekkelt ut er sjansen for at jeg vil smake ganske så liten. Så i når Daniel og jeg kom på Vaag hals, og jeg så menyen – da fikk jeg en liten klump i halsen, for der var det mye jeg ikke hadde smakt før og som ikke hørtes helt godt ut. Haha. (vær så snill og les videre og vent litt med å dømme meg helt enda, hehe)

 

Vi valgte å ta en sånn 7 retters, og menyen så slik ut som dette:

VAAGHALS SKIFTE

7 mindre retter kommer på bordet.
Vi tilrettelegger selvsagt for allergier og spesielle behov.

7 mindre retter
Opp til 10 personer
715,-

8 mindre retter
(med Norske oster)
815,-

Vinmeny
5 gl. 645,-

Vinmeny
6 gl. 775,-

alk. fri alternativer tilgjengelig

Vaaghals Nevemat 
Hjemmelaget Vaaghalsskinke, kyllingleverpaté og svele med torskerognkaviar
Inneholder: Melk, egg, hvete, sulfitt, fisk

Briochesmørbrød med kalveroastbeef
Dressing med tunfisk, Holtefjell fra Eiker gårdsysteri og kapers
Inneholder: Fisk, hvete, melk, sulfitt, egg, sennep

Gulbettartar og fritert skreitunge
Estragonmajones, pepperrot og brønnkarse
Inneholder: Fisk, mel, egg, sulfitt 

Pannestekt Skrei med speket purkefett 
Løkemulsjon, syltet kål, blåskjell og gressløk
Inneholder: Fisk, melk, sulfitt, egg, bløtdyr

Sprøstekt svinebog og pølse med røkt fett
Stekt jordskokk, grønnkål og kremet sellerirot
Inneholder: Egg, sennep, melk

Mørk sjokolade med bringebær fra Bjerkerud gård 
Bringebærcremaux, sjokoladeganache og bringebærsorbet
Inneholder: Melk, hvete, egg, sulfitt, hasselnøtt

Noko attåt
søte fristelser fra vårt konditori
Kan inneholde nøtter, melk, hvete, egg

Retten som er på bildet over heter Briochesmørbrød med kalveroastbeef

Maten

Siden jeg selv anser meg som kresen, føler jeg at jeg må prøve noe nytt innimellom og derfor valgte jeg å gå all inn og smake på alt. Selv med en liten klump i halsen. Hver gang de kom med maten på fatet som var ved siden av bordet, fortalte de også hva som var på tallerken.

Det var et par ganger hvor de nevnte ting som blant annet blåskjell og skreitunge som gjorde at jeg kjente en liten nervøsitet i kroppen. Jeg hadde i alle fall bestemt meg for å smake på det som ble servert, for igjen, det skader ikke å prøve noe nytt. Haha.

Jeg kom meg igjennom maten, og den var god. Selvfølgelig var det en av tingene jeg kjente jeg ikke kunne spise mye av, så der spiste jeg ikke opp alt, men ga det heller til Daniel. For de rettene vi fikk var beregnet til å deles på. Jeg smakte på alt jeg fikk på tallerken og jeg husker ikke at jeg spiste blåskjell, eller i hvilken rett i ble servert i. Det syns jeg var greit for da har jeg smakt det, uten å ha vitet om det. Haha.

Maten ble også servert slik at det var en fin pause mellom hver rett, og derfor rekker man å bli mett. Det fine ved å gå igjennom en sånn 7 retters, er at man stresser ikke med å spise også dra. Vi satt der i ca 3 timer og bare koste oss med maten og hverandres selskap – kjempe koselig!

Mens vi ventet på den ene retten, fikk vi hylleblomst med sitron, som var blandet med is (så ut som most isbiter). Den var utrolig god og frisk! Åhh, den digget jeg! Den var såpass god at jeg spurte om å få en liten til etter all maten vi hadde spist! Kunne spist sånn flere ganger jeg altså – haha. Så den var utrolig god.

Dagen før bursdagen min hadde jeg snakket så mye om at jeg ville ha svære balonger der det skulle stå 26, og jeg ville så gjerne kjøpe det slik at jeg kunne ta bilder som jeg kunne bruke her på bloggen og på instagram. Jeg har vel egentlig aldri hatt sånne balonger generelt på alle disse årene jeg har feiret bursdag, haha – så da var det vel på tide?!.

Jeg hadde tatt ferie på bursdagen min, slik at jeg hadde hele dagen fri og til å gjøre det jeg selv ville. Derfor startet jeg dagen med å ville sove lenge, men gjorde jeg det? Nei. Kroppen min vil ikke sove lenge lengre, så seneste den står opp er rundt 8 om morgningen – kjempe kjipt!. Etter å ha fikset meg litt, spist frokost og kledd på meg, kjørte jeg til tvillingsøsteren min Annette. Vi hadde planlagt at vi skulle gå en tur på bursdagen våres, så det hadde jeg gledet meg til.

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i å gå i regn, snø og dårlig vær, men jeg hadde gledet meg til å gå sammen med Annette. Vi startet å gå og hadde som mål å gå til Ramstadslottet, og var godt på vei. Da vi hadde gått litt og skulle inn i skogsområdet var det bare å snu, for der var det ikke måkt og jeg ville ikke gå meg bort fordi jeg ikke kunne se veien. Vi bestemte oss derfor å gå litt rundt ved Lørenskog i stedet.

Helt siden sommeren har jeg slitet med enten at lårene mine har gnisset, eller at jeg får sår og gnagsår. Denne gangen var ikke et untak, og jeg fikk sår på foten. Jeg blir så sur når sånt skjer, for det ødelegger så mye!. Så her endte turen våres dessverre, så resten av dagen frem til halv 3, tilbragte vi hos Annette.

Helige meg!

Når jeg kom hjem hadde Daniel vasket, ryddet og virkelig gjort leiligheten fin! Det var han som hadde kjøpt tallet 26 i ballonger og han hadde til og med kjøpt blomster – i tillegg hadde han lagt roseblader på senga som var formet som et hjerte! Heldige meg altså! Han hadde selv tatt fri fra jobben for å stelle i stand alt dette, og det helt uten at jeg visste om det.

Han hadde planlagget dette med Annette, så tidlig på morgningen hadde han dratt dit og drikket kaffe osv. Da jeg sa at jeg var på vei, det var da han dro derifra og sørget for å ta bakveier og ikke hovedveier i tilfelle jeg skulle se han. Når han sa at han hadde vært hos Annette på morgningen og drikket kaffe, trodde jeg han først ikke og måtte derfor ringe Annette for å høre – haha!.

Feiring forrige helg

Forrige helg dro Daniel og jeg dra en bursdagsfest til en annen. Foruten om Fredagen, den fikk vi ha som en liten avslappninsdag. Selvom helgen bare besto av feiring, betyr det ikke at den ikke var bra og koselig – for det var den så absolutt. Søvn derimot, det har ikke kroppen min fått mye av i det siste og det kjennes på kroppen.

På lørdagen feiret vi mamma, tvillingsøsteren min og meg sin bursdag. Den ble feiret hos mamma med mammas side av familien. Jeg syns det er koselig når vi samles til slike feiringer, og spesielt når det er en liten stund siden sist alle møttes. Siden mamma og pappa er skilt, så feirer vi alltid en dag med mammas side og en annen dag med pappas side av familien.

På søndagen feiret vi onkelbarnet til Daniel sin 13 års bursdag. Her fikk jeg også møtt flere familiemedlemer av Daniel sin familie, noe som var kjempe koselig. Etter å ha spist litt, åpnet gaver og spilt litt spill, takket vi for oss i denne feiringen og reise videre.

Vi skulle nemlig til enda en ny bursdag, men på den neste vi skulle på, skulle vi bare spise en god middag med venner. Vi skulle feire Kim som hadde bursdag på Mandagen dagen etter. Planen var å overraske han med kake idet klokken bikket tolv, men jeg var for trøtt for det og derfor tok jeg en tidlig kveld. Daniel derimot, han dro for å overraske han med kake sammen med de andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *