Helse & Tanker

If I like it, I don’t want to talk about it.
If you like it, I’ll be there.
If you don’t, leave me alone.
– Celine Dion.
👊🏼

Jeg kunne ikke vært mer enig. Hvis du er overvektig, kaller folk deg for tjukk. Hvis du er undervektig, blir du kalt for tynn. Hva med å dømme sin egen kropp og la andres være? Det er ingen regel for hvor tynn eller tjukk mennesker skal være, det er opptil hver enkelt menneske. Hvis du vil være tynn og føler deg kjempe fin, så skal ikke andre mennesker fortelle deg at du ikke skal føle deg fin. Hvis du syns du er fin med litt fett på kroppen, så skal ikke mennesker fortelle deg at du ikke skal føle deg fin heller.

Så lenge jeg kan huske fra barndommen min, så har jeg vært overvektig. Jeg likte ikke meg selv. Jeg følte meg stygg og sleit med å akseptere kroppen min. Det føltes ikke riktig og hvis det ikke føles riktig, da skal du ikke være der. Du skal være stolt over kroppen din, så hvis du liker å være tynn, så vær tynn og hvis du liker å ha litt fett på kroppen, så ha litt fett på kroppen. Når jeg gikk på videregående ble jeg mer oppmerksom på hva jeg spiste og jeg trente mye. Jeg mistet flere kilo og jeg likte det veldig godt. Jeg følte meg bra!. Jeg ville bli litt mer tynnere enn jeg var på det tidspunktet, men jeg følte meg bra til å være der jeg var på det tidspunktet 🙂.

Det er din kropp og det er opp til deg hvordan du vil den skal være. Du er din egen sjef og det kan ingen ta fra deg. Det er også opp til deg hvordan du vil miste vekt, om du trener mye, teller kalorier, spiser lavkarbo eller bare spiser mindre. Gjør det på din måte og vær stolt av deg selv underveis.

På mitt høyeste veide jeg 86 kg. Jeg hatet det så mye og jeg følte meg mer stygg enn jeg har gjort før. Det var så mange ting jeg sleit med å gjøre når jeg veide 86 kg, som var mye lettere når jeg veide 60 kg. Jeg savner virkelig å være der nede vektmessig og jeg syns det var vanskelig å bøye seg for å ta på seg sko osv når jeg var på 86 kg.

Jeg har mistet 7 kg siden 1 Januar og det er ikke mye, men det er en start 😉! Jeg har langt igjen å gå, men jeg er kanskje ikke der jeg vil om 4 måneder, men gi meg ett år eller to. Jeg vet jeg kan og jeg vet jeg vil komme meg tilbake dit jeg trivdes og det fordi jeg har troa på meg selv! En måned er over allerede og det er 11 måneder igjen for å klare det. Jeg ser frem til dette året og dette skal bli mitt år 💪🏻.

Jeg kommer til å oppdatere videre om vektnedgang reisen min, men for nå ville jeg bare skrive dette.

0

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Copyright © Lene Sandberg Pettersen 2019 • All rights reserved.